DAF XF și CF Euro 6

DAF introduce pe piață noua generație de camioane din seriile CF și XF, cu care stabilește un nou standard de eficiență în transport și confort în șofat

EXCELENȚĂ PURĂ

DAF introduce pe piață noua generație de camioane din seriile CF și XF, cu care stabilește un nou standard de eficiență în transport și confort în șofat. Inovațiile în motorizare, noile linii motoare și optimizările implementate la nivel de aerodinamică determină o scădere cu până la 7% a consumului de carburant, iar noul sistem de management al parcului auto, DAF Connect, va genera în mod suplimentar economii considerabile.

Evoluția designului exterior

Designul excelent este un semn distinctiv al DAF. Noile caracteristici de design vă oferă garanția că noile modele CF și XF sunt cele mai atrăgătoare camioane de pe șosea, contribuind în același timp și la o aerodinamică excelentă, în scopul optimizării eficienței de rulare.

Confortul șoferului la un nivel excepțional

Am adăugat funcții și caracteristici datorită cărora cabina a devenit un loc chiar și mai atractiv și confortabil pentru a munci, a trăi și a dormi.

Sistem de control climatizare de înaltă calitate

Noile versiuni CF și XF au fost construite respectând toate acele standarde de excelență în confortul șoferului, pentru care camioanele DAF sunt renumite în întreaga lume. Acestea oferă cel mai mare spațiu interior disponibil pe piață, cele mai bune și mai mari paturi, un aspect și o prezență complet noi și atractive. Noile CF și XF: cele mai bune camioane pentru un șofer!

Visul șoferilor

Noile CF și XF: cele mai bune camioane pentru un șofer!

Interior de primă mână

Noile versiuni CF și XF au fost construite respectând toate acele standarde de excelență în confortul șoferului, pentru care camioanele DAF sunt renumite în întreaga lume. Acestea oferă cel mai mare spațiu interior disponibil pe piață, cele mai bune și mai mari paturi, un aspect și o prezență complet noi și atractive.

Grație proiectării inteligente a sistemului electronic, poziția comutatoarelor individuale poate fi adaptată în funcție de preferințele personale ale șoferului. Acest lucru contribuie la un confort sporit pentru șofer, precum și o eficiență maximă pentru vehicul. Modul în care au fost gândite comutatoarele ușurează de asemenea munca dealer-ilor și carosierilor, care pot adăuga astfel funcții noi, fără a fi nevoie de instalarea de panouri unor de comandă suplimentare.

Linie motoare de excelență​

Noile CF și XF sunt alimentate de motoarele PACCAR MX-11 și MX-13 cu turație multiplă, ce dezvoltă puteri noi. Multele inovații aduse au ca rezultat un cuplu și mai mare la turații reduse, asigurând o eficiență maximă a consumului de combustibil.

Inovații în domeniul
motorului

Pentru economia maximă de combustibil, au fost integrate pompe de ulei, direcție și răcire complet variabile, un nou set de inele de piston, precum și un nou profil al fustei de piston, care contribuie împreună la reducerea suplimentară a frecării. În plus, am instalat un nou turbocompresor și un nou sistem de combustie pentru eficiență maximă.

Cutii de viteze de înaltă performanță

Noile modele CF și XF sunt din fabrică dotate cu ultima generație de cutii de viteze automate TraXon (12 și 16 trepte). Pierderile mai reduse datorate frecării, schimbarea mai rapidă a treptelor de viteză și utilizarea extinsă a opțiunii EcoRoll contribuie la un consum scăzut de combustibil, în timp ce confortul șoferului este sporit datorită funcționării sale silențioase și ușoare, asigurând o acționare precisă a ambreiajului. Cutia automată de viteze TraXon permite, de asemenea, reduceri mai mari în trepte de viteză mai mici, prin care se pot realiza linii motoare chiar și mai rapide.

Baza ideală pentru orice suprastructură

Principiul de excelența pură al DAF a fost integral implementat și în concepția noului șasiu.

Robust, ușor și cu manevrabilitate superbă

Principiul de excelența pură al DAF a fost integral implementat și în concepția noului șasiu. Confecționat din oțel de înaltă calitate, este atât solid, cât și ușor. În capetele tractoare și unele autoșasiuri, puntea spate robustă și ușoară este montată cu o construcție Stabilink. Greutatea ușoară crește economia de combustibil și sarcina utilă, pentru o mai mare eficiență a transportului. Suspensia Stabilink pe puntea spate asigură o stabilitate optimă în rulare, încărcături mai mari și o manevrabilitate superbă.

Flexibilitate maximă

Noile modele CF și XF oferă o eficiență fără egal când vine vorba de configurațiile șasiului. Componentele pot fi poziționate astfel încât să corespundă în mod optim cerințelor specifice asigurând ale clienților, pentru un nivel maxim de eficiență a spațiului. În plus, există loc suficient pentru montarea sistemelor de pompare, a picioarelor suport sau a rezervoarelor mari de combustibil. Dispunerea inteligentă a șasiului capetelor tractoare permite amplasarea de rezervoare cu un volum de 1.500 de litri. Varietatea opțiunilor de dispunere a componentelor șasiului este aproape fără limite, asigurând o flexibilitatea de vârf în industria de profil.

Accesibilitate pentru constructorii de caroserii

Noile modele CF și XF oferă un program extins de Module de Atașare a Caroseriei (BAM), care oferă o accesibilitate excelentă pentru constructorii de caroserii. Sunt disponibile module specifice pentru corpuri fixe și pentru instalarea macaralelor. Autoșasiurile au un model standard de orificii în partea din spate, pentru montarea ușoară a elementelor transversale și de ridicare. Programul extins de atașare a caroseriei scurtează timpul de asamblare. Constructorului de caroserii beneficiază și de un plus de accesibilitate, datorită unui șasiu complet plat și a componentelor instalate pe interior.