Lider de piață în 6 țări europene

DAF a continuat să fie lider de piață în Olanda (31,8%), Marea Britanie (31,6%), Polonia (23,7%), Ungaria (27,9%) și Bulgaria (25,4%). De asemenea, producătorul olandez de camioane a câștigat poziția de lider de piață în 2020 în Portugalia (21,8%). DAF este lider european în domeniul tractoarelor și marca de import numărul unu pe cele mai mari două piețe de camioane din Europa: Germania și Franța. Cota de piață pe segmentul rigidelor grele a crescut la 11,5%.

Vânzări în afara Europei

Anul trecut, DAF a vândut 5.880 de camioane în afara UE și și-a introdus vehiculele de ultimă generație în Taiwan (Euro 6), Brazilia (Euro 5), precum și în Orientul Mijlociu și Africa (Euro 3 și 5). Cel de-al 10.000-lea camion asamblat local a fost livrat în Taiwan, unde DAF este liderul pieței grele în rândul producătorilor europeni. DAF este, de asemenea, lider de piață în Israel și Belarus. În 2020, DAF a vândut peste 2.000 de motoare PACCAR către producătorii de top de autocare, autobuze și vehicule speciale din întreaga lume.

„Record după record”

„În 2020, am vândut un număr record de contracte de reparații și întreținere DAF MultiSupport, am realizat o cotă record de piață financiară PACCAR și am livrat un număr record de camioane uzate DAF noilor lor proprietari”, a spus Richard Zink, membru al Consiliului de administrație responsabil pentru Marketing și Vânzări. „Scopul nostru este de a ne consolida și mai mult poziția de lider și de aceea lucrăm împreună cu distribuitorii noștri pentru a extinde strategic rețeaua noastră de peste 1.100 de distribuitori profesioniști și puncte de service. Anul trecut, de exemplu, distribuitorii noștri independenți au deschis un total de 45 de centre noi de distribuție în Europa, America de Sud, Asia și Africa.”

Leadership în ceea ce privește mediul

În plus față de dezvoltarea continuă a tehnologiei motoarelor cu ardere, DAF investește în cele mai noi tehnologii pentru motoare electrice cu baterii și hibride, susținând emisii mai mici de CO2 și o calitate îmbunătățită a aerului în zonele urbane. În plus, ca parte a unui test, clienții DAF beneficiază deja de avantajele camionului CF Hybrid care folosește tehnologia bateriei cu emisii zero atunci când conduc în oraș și aplică motorul diesel curat pe rutele regionale. DAF a anunțat producția noului camion CF Electric, care oferă o autonomie electrică extinsă de 200 de kilometri și a introdus recent LF Electric cu o distanță de 280 de kilometri cu zero emisii. 

Gata să crească mai departe

În 2020, DAF a produs peste 37.600 de camioane CF și XF și aproape 9.000 de vehicule LF. „Cererea europeană de camioane s-a îmbunătățit în a doua jumătate a anului, împreună cu economiile europene”, potrivit Harry Wolters, președintele DAF Trucks. „Se estimează că piața europeană a camioanelor din 2021 va continua să-și revină și va fi cuprinsă între 250.000 și 280.000 de camioane. Suntem pregătiți pentru o creștere suplimentară, oferind clienților noștri calitate premium, eficiență excepțională a combustibilului și confort superior a șoferului.” 

Please follow and like us: