Noul DAF XF 450 premiat cu titlul Green trucks 2023 de către revista germană de specialitate VerkehrsRundschau și Trucker.

În fiecare an revista realizează un test comparativ între diferite capete tractor. În acordarea prestigiosului premiu s-au luat în considerare caracteristici precum consumul de combustibil, care este direct responsabil de emisii de CO2. În plus, consumul de AdBlue și viteza medie de deplasare și greutatea proprie a capului tractor au fost evaluați în timpul testului.

DAF XF 450 premiat Green Truck

Consum de combustibil foarte redus

Camionul DAF XF 450 premiat are următoarele specificații: 330 kW/450 CP, cu motor PACCAR MX-11. A câștigat testul cu un consum de 21,26 l/100 km – echivalentul a 675 grame de CO2 per kilometru – și consum de AdBlue de doar 1,32 l/100 km. Viteza medie de deplasare a fost de 80,06 kilometri la oră.

Aerodinamism excelent
„DAF a avut un mare avantaj fiindcă este singurul producător care a profitat de noile reglementări europene legate de dimensiunile camioanelor. Prelungirea aerodinamică din față optimiează consumul camioanelor DAF”, a explicat Jan Burgdorf, șeful departamentului Test & Technology al revistelor VerkehrsRundschau și Trucker.

„Premiul Green Truck 2023 este o recunoaștere extraordinară a muncii depuse de întreaga echipă DAF. Noua noastră generație nu a setat doar un nou etalon când vine vorba despre eficiența consumului, dar de asemenea oferă siguranță de vârf și comfort inegalabil. Cu acest premiu DAF demonstrează că este un lider în grija față de mediu”, a comunidat și Patrick Dean, inginer șef al DAF.

Please follow and like us: