Noua Generație DAF XB Electric

Camionul ideal pentru distribuție urbană cu zero emisii
Construit pentru distribuția eco
în zonele urbane și regionale

DAF își extinde gama de camioane „fără emisii” cu noul DAF XB Electric. Trecerea la varianta electrică XB reprezintă alegerea perfectă pentru a limita emisiile de carbon. DAF XB Electric cuprinde cele mai bune caracteristici de confort pentru șofer, manevrabilitate, eficiență și elemente de siguranță, la fel ca versiunea diesel XB. Noul DAF XB Electric este perfect pentru distribuția sustenabilă în zonele urbane și regionale. Pe lângă versiunile de 16 și 19 tone, este disponibilă o versiune de 12 tone cu roți de 17,5”. Bazele roților pornesc de la 4,2 metri.

daf-xb-electric
Autonomie de până la 350 de kilometri
Motorul electric al lui XB Electric oferă 120 sau 190 kW de putere nominală în funcție de specificație și un cuplu nominal de 950 și respectiv 1.850 Nm (2.600 și 3.500 Nm de vârf). Pentru cel mai mic impact posibil asupra mediului și cea mai mare durabilitate, DAF aplică un pachet de baterii de înaltă energie, fără cobalt și magneziu, cu fosfat de fier litiu (LFP – Lithium Ferro Phosphate), cu un conținut de energie brută de 141 până la 282 kWh. Acestea permit autonomii XB Electric de până la 350 de kilometri ultra-silențioase și „zero emisii”; mai mult decât suficient pentru nevoile operatorilor de transport de distribuție urbană.
Încărcare rapidă și lentă
O caracteristică specială a noului DAF XB Electric este „Sistemul de încărcare combinat”. Acest lucru permite încărcarea camionului prin rețeaua obișnuită de electricitate și este ideal atunci când camionul se întoarce la baza de domiciliu la sfârșitul zilei. Încărcarea rapidă a bateriilor (650V DC, 150 kW) de la 20% la 80% va dura doar 40 până la 70 de minute, în funcție de specificație.

Vă vom ajuta să dați startul viitorului complet electric
Noi vă vom ghida în tranziția către transportul cu emisii zero. Vă putem recomanda și furniza configurația optimă a camionului și strategia de încărcare pentru afacerea dvs. În plus, rețeaua noastră extinsă de dealeri oferă facilități, consiliere de specialitate și un program dedicat de formare a șoferilor, asigurându-vă că obțineți potențialul maxim din operarea electrică.