VDL — Citea electric

Autobuzele electrice și hibride sunt din ce în ce mai folosite în transportul urban și regional

Autobuzele electrice și hibride sunt din ce în ce mai folosite în transportul urban și regional. Aceste autobuze elimină sau reduc poluarea fonică și emisiile de noxe, iar datorită eficienței lor sunt foarte atractive și din punct de vedere operațional. Vă oferim posibilitatea de a alege opțiunea care vi se potrivește dintr-o serie de motorizări electrice, acumulatoare și sisteme de încărcare, pentru a obține combinația ideală, indiferent de zona de exploatare, fără a face rabat la accesibilitate, aspect interior sau confort. Scopul nostru este de a transporta pasagerii la destinațiile lor nu doar într-un mod silențios și ecologic, ci și confortabil.

Îmbinare perfectă

Sistemul modular permite oricărui operator să asambleze un vehicul Citea din gama E-Worker într-un mod optim personalizat pentru client, în funcție de cerințele de exploatare și de dorințele sale, obținând îmbinarea perfectă cu infrastructura disponibilă.

Modulul de bază

Primul modul este vehiculul de bază: decizia implicată aici privește necesarul de capacitate și designul.

O variantă de 12 m lungime are spațiu suficient sau ni se potrivește mai bine un autobuz articulat?

Să alegem oare un Citea cu design standard sau mergem pe varianta mai futuristă?

Modulul de motorizare

Al doilea modul este motorizarea. În acest punct, operatorul are de ales între o motorizare integral electrică sau un hibrid. Avem disponibile două variante de motorizare integral electrică: linie motoare cu un motor electric central sau cu motoare electrice integrate în roți.

Modulul acumulator

Al treilea modul este acumulatorul. Tehnologia în domeniul acumulatorilor este într-un trend de dezvoltare rapidă, generând multiple și diverse opțiuni. Supraveghem îndeaproape toate evoluțiile din domeniu și colaborăm cu mai mulți furnizori de acumulatori și baterii. Alegerea acumulatorului potrivit depinde de o serie de factori precum greutatea, prețul, densitatea energetică, compoziția și durata de viață. Un alt aspect foarte important de care trebuie ținut cont este durata de descărcare și încărcare a acumulatorului. Alegerea tipului tehnologiei utilizate la fabricarea acumulatorului, precum și dimensiunea sa depind de profilul de exploatare al autobuzului.

Modulul de încărcare

Al patrulea modul este sistemul de încărcare. Vehiculele din gama Citea E-Worker pot fi echipate cu diverse sisteme de încărcare. În funcție de sistemul ales, autobuzul se poate încărca încet (Încărcare lentă) sau rapid (Încărcare oportună).

Încărcarea lentă: prin intermediul unei prize cu fișă Combo2 sau unui pantograf.

Încărcarea oportună: prin intermediul unui pantograf sau unui conector robotizat.  

Datorită emisiilor inexistente de noxe, autobuzul Citea electric poate opri chiar și în stații interioare, cum ar fi o stație de autobuz în interiorul unei gări. Grație sistemului start-stop, hibridele Citea pot fi puse în mișcare complet în mod electric, ceea ce le face la fel de silențioase ca și vehiculele noastre cu motorizare electrică. Pasagerii noștri sunt de asemenea entuziasmați de nivelul de confort asigurat prin designul mijloacelor de transport ale viitorului. Acesta pornește de la maniera deosebit de convenabilă de îmbarcare și iluminare și în mod cert nu se termină cu interiorul spațios…

Citea este și mai modern cu designul futurist pe care îl oferă. Acesta demonstrează potențial nu doar din punct de vedere tehnic, dar și impresionează prin aspect. Astfel, autobuzul este în același timp o soluție de transport atractivă și orientată spre viitor.