Procesul de resapare

Astăzi în Europa una din trei anvelope utilizate de vehiculele comerciale este o anvelopă reșapată.

Bandag este lider mondial în reșaparea la rece, de peste 50 de ani. Din 2006 Bandag face parte din grupul Bridgestone Corporation. Anvelopele Bandag respectă standardele internaționale în vigoare, la fel ca în cazul anvelopelor noi.

Procesul de resapare

PASUL 1: inspecţia iniţială evaluează siguranţa carcasei

PASUL 2: inspecţia nedistructivă controlează elementele invizibile legate de siguranţă. În noua unitate de producție TH TIRES se folosesc cele mai performante utilaje, pentru a depista problemele invizibile cu ochiul liber

PASUL 3: reșaparea restabileşte dimensiunile anvelopei şi echilibrul perfect. Procesul este automatizat, oferind cele mai bune rezultate de fiecare dată.

PASUL 4: operațiile de polizare şi umplere repară şi valorifică carcasele

PASUL 5: construcţia (adăugarea noii benzi de rulare) se face de asemenea cu utilaje automatizate, asigurând precizia maximă a procesului.

PASUL 6: vulcanizarea fixează banda de rulare pe carcasă.

PASUL 7: inspecţia finală vizează siguranţa şi aspectul.

Utilajele Bandag - cea mai modernă tehnologie existentă

Detectorul de găuri cuie este o mașină de ultimă generație care verifică și detectează orice străpungeri ale componentelor anvelopei, care ar putea fi trecute cu vederea la inspecția inițială.

Inspecția cu shearograph-ul Bandag se face pentru a determina condiția carcasei. Se folosește diferența vacuum, în timp ce laserele măsoară orice eventuale anomalii (separații / aer prins între componente). Procesul se face într-un singur pas pentru toate zonele anvelopei, iar eventualele anomalii sunt simulate printr-o animatie, pentru a fi usor identificabile.

Procesele de reșapare și de construcție sunt complet automatizate. Aceste utilaje asigură cele mai bune standarde pentru procesul de aplicare a benzii de rulare. Mulțumită acestora, noua anvelopă va fi sigură, fiabilă și va avea cele mai bune caracteristici de uniformitate.