Camioanele DAF XF, XG şi XG⁺ au primit titlul de Camionul Internaţional al Anului

Noua generaţie de camioane DAF pentru transport pe distanţe mari a fost desemnată „Camionul internaţional al anului 2022”. „XF, XG şi XG⁺ au stabilit un nou standard în industrie în ceea ce priveşte eficienţa, siguranţa şi confortul şoferului”, a declarat juriul, după o serie extinsă de teste. Prestigiosul premiu a fost înmânat la expoziţia de camioane şi transport Solutrans de la Lyon, din Franţa. În plus, DAF a primit „Premiul pentru inovaţie în domeniul camioanelor pentru anul 2022” pentru camionul său inovator XF cu motor cu combustie pe bază de hidrogen.

Pe baza regulilor pentru Camionul internaţional al anului (IToY), premiul anual este acordat camionului care a fost lansat în ultimul an şi care a adus cea mai semnificativă contribuţie la eficienţa transportului rutier. Această apreciere se bazează pe o gamă largă de criterii, inclusiv inovaţia tehnologică, confortul, siguranţa, manevrabilitatea, economia de combustibil, „amprenta de mediu” şi costul total de exploatare (TCO).

O premieră în domeniu

„DAF este primul fabricant de camioane care a lansat o generaţie complet nouă de camioane, dezvoltate ţinând cont de noile reglementări europene pentru masele şi dimensiunile camioanelor”, a declarat Gianenrico Griffini, preşedintele juriului pentru concursul „Camionul internaţional al anului”. „Rezultatul este o serie de camioane foarte atractive şi foarte aerodinamice, care prezintă eficienţă, siguranţă şi confort pentru şofer de primă clasă. Noile XF, XG şi XG⁺ oferă o vizibilitate directă excelentă, asigurată de un parbriz mare, curbat, de geamurile laterale cu linii de delimitare joase şi de fereastra cu vedere la bordură. Aceste caracteristici – împreună cu sistemul digital de vizibilitate care înlocuieşte oglinzile retrovizoare tradiţionale şi cu noua cameră pentru vedere pe colţ – oferă o vedere de jur împrejur, protejând participanţii vulnerabili la trafic”.

Un adevărat efort de echipă

Prestigiosul premiu „Camionul internaţional al anului 2022” i-a fost înmânat lui Harry Wolters, preşedintele DAF Trucks, care l-a dedicat tuturor celor peste 12.000 de angajaţi DAF din întreaga lume. „Această realizare unică este un adevărat efort de echipă! Noua generaţie XF, XG şi XG⁺ reprezintă cel mai mare proiect de inovaţie din istoria de peste 90 de ani a companiei noastre. Este rezultatul unei ascultări atente a clienţilor şi a şoferilor acestora, al unei viziuni clare asupra viitorului soluţiilor de transport durabile şi sustenabileşi al eforturilor suplimentare făcute pentru a oferi cele mai bune soluţii de transport posibile. Suntem cu adevărat primul fabricant de camioane care utilizează complet noile reglementări europene privind masele şi dimensiunile camioanelor, pentru a le oferi beneficii unice clienţilor noştri. Este bine să fii primul, dar este chiar mai bine să fii unic”.
În concluzie, preşedintele juriului IToY, Gianenrico Griffinini, a declarat: „Odată cu lansarea noii sale generaţii de camioane, DAF a livrat o gamă de vehicule de înaltă tehnologie, pentru solicitări intense, care stabileşte un nou reper în industrie. În plus, este orientată spre viitor, deoarece reprezintă, de asemenea, o platformă completă şi foarte eficientă energetic pentru noile generaţii de transmisii şi de surse alternative de energie”.
Juriul concursului Camionul internaţional al anului este alcătuit din 24 de editori de vehicule comerciale şi de jurnalişti seniori, care reprezintă cele mai importante titluri internaţionale de presă privind camioanele şi transportul.

www.daf.com

Please follow and like us: