DAF livreaza 879 de camioane militare, in Belgia!

DAF a primit o comandă mare de la Forțele Armate Belgiene.

Comanda cuprinde livrarea și întreținerea a 879 de camioane militare CF cu tracțiune integrală. Livrarea primelor vehicule este planificată pentru 2022, iar ultimele vehicule vor fi produse în 2025.

Comanda pentru 879 de camioane militare CF include 636 camioane cu 2 osii cu transmisie 4×4. Aceste vehicule vor fi utilizate ca transportatoare generale de marfă. În plus, DAF va furniza 243 de camioane cu 4 osii cu transmisie 8×8 pentru o varietate de aplicații (basculante, transportatoare de containere și macarale).

Capacități off-road inegalabile

Pentru modelele militare CF, DAF colaborează îndeaproape cu renumitele TATRA TRUCKS din Republica Cehă, ceea ce are ca rezultat un concept unic de șasiu cu transmisie de clasă mondială, tub central și suspensie independentă a jumătăților de axe. Acest lucru oferă vehiculelor militare CF capacități off-road inegalabile și un confort excepțional al șoferului, chiar și atunci când conduceți pe cel mai dificil teren. Camioanele sunt propulsate de motoarele PACCAR MX-11 (4×4) și MX-13 (8×8) de 10,8 și 12,9 litri cu puteri de la 300 kW/410 CP la 340 kW/460 CP.

DAF a ales HIAB ca furnizor pentru toate sistemele de ridicare cu cârlig și macarale de manipulare a sarcinii și VS-Mont pentru furnizarea de corpuri basculante. Corpurile de marfă vor fi produse de Porgest. În total, 352 de vehicule militare CF vor fi livrate cu o cabină balistică de ultimă generație, furnizată de TATRA DEFENCE VEHICLE.

Cabine fabricate în Belgia

Producția cabinelor camioanelor militare CF va avea loc în fabrica de cabine DAF din Westerlo, Belgia. Motoarele provin de la fabrica de motoare DAF din Eindhoven, Olanda. Șasiurile vor fi produse la uzina TATRA TRUCKS din Republica Cehă.

Service asigurat de distribuitorii DAF

Service-ul complet al camioanelor militare CF pentru Forțele Armate Belgiene poate fi efectuat de rețeaua de distribuitori profesioniști DAF cu 27 de locații în Belgia și peste 1.100 la nivel mondial. Organizația globală de distribuitori DAF este susținută de PACCAR Parts pentru o disponibilitate de top a pieselor de schimb. 

„Suntem foarte mândri că am primit această comandă prestigioasă din partea Forțelor Armate Belgiene”, a comentat președintele DAF Trucks, Harry Wolters. „Deoarece fabrica noastră ultra-modernă de cabine și osii este situată în Westerlo, considerăm Belgia ca piața noastră internă, ceea ce face ca această comandă să fie mai valoroasă pentru noi. Cu modelele militare CF vom oferi Forțelor Armate Belgiene o gamă de camioane unice cu care își pot îndeplini perfect sarcinile în toate circumstanțele.”

Please follow and like us: