DAF livrează cinci camioane CF Electric la Amazon UK

DAF livrează cinci tractoare CF Electric la Amazon UK. Vehiculele complet electrice cu GCW de 37 tone se alătură flotei Amazon de livrare către fabrici, transportând mărfuri cu emisii zero din ţeava de eşapament. Cele cinci camioane DAF CF Electric sunt primele camioane electrice de livrare către fabrici pe care Amazon le deţine în Europa.

Vehiculele marchează o etapă importantă în ceea ce priveşte electrificarea flotei Amazon, făcând parte din Shipment Zero – obiectivul Amazon de a livra 50% din transporturi cu emisii de carbon net zero până în 2030. Cele cinci vehicule înlocuiesc camioanele diesel, având ca rezultat până la 1 milion de mile parcurse cu alimentare cu energie electrică regenerabilă, prevenind emiterea a aproximativ 170 tone de CO2.

„Suntem încântaţi să aducem camioanele DAF CF Electric în flota Amazon şi să sprijinim implicarea acestora privind angajamentul faţă de climă”, a declarat directorul de vânzări flote DAF Trucks, Eelco van Veen. „Camionul electric DAF CF reprezintă un pas important în industrie în ceea ce priveşte distribuţia către fabrici cu zero emisii. Acesta a fost dezvoltat ca răspuns la creşterea cererii privind calitatea mai bună a aerului şi reducerea emisiilor de CO2 în sectorul transporturilor. Datorită planificării inteligente şi încărcării rapide, CF Electric poate parcurge până la 500 de kilometri pe zi. Această cifră chiar îi mulţumeşte pe operatori.”

DAF CF Electric: tractor şi autoşasiu
DAF CF Electric este disponibil ca tractor 4×2 (GCW: 37 de tone) şi ca autoşasiu 6×2 (GVW: 28 de tone) cu punte portantă direcţionată pentru manevrabilitate maximă. Motorul electric de 210 kW (putere maximă de 240 kW) este alimentat cu un acumulator de 350 kWh (315 kWh efectiv). Încărcarea completă durează numai aproximativ 75 de minute, utilizând o staţie de încărcare cu o capacitate de 250 kW.

Amazon include cinci tractoare DAF CF Electric în flota sa de livrare către fabrici din Marea Britanie.

Please follow and like us: