Noul sistem AEBS-3 pentru camioanele DAF LF, CF și XF

Excelență pură în siguranță

Pentru a asigura un nivel crescut de siguranță în trafic a vehiculelor sale, DAF Trucks introduce un sistem îmbunătățit de frânare în caz de urgență, ca dotare standard pentru întreaga gamă a modelelor LF, CF și XF: AEBS-3. Acest sistem este deja la a treia generație și poate asigura frânarea autonomă, de la viteze de până la 80 km/h, pentru evitarea coliziunilor cu vehicule staționare sau în mișcare. Este o tehnologie avansată, oferită împreună cu sistemele de control adaptiv al vitezei de croazieră (ACC) și de asistență la coliziune frontală (FCW).

Pentru noua generație AEBS, DAF Trucks utilizează un radar dual care incorporează 16 antene, față de 7 la generația anterioară, asigurând detecția atât pe distanțe scurte, cât și lungi. Sistemul este prevăzut cu cel mai performant senzor din clasa sa, având cea mai lungă rază de acțiune din industrie, de până la 250 de m, față de 200 m la generația precedentă, ceea ce permite identificarea din timp a unor situații potențial periculoase. Iar radarul pentru distanțe scurte are un unghi de vizibilitate inegalabil de 120˚ față de 50˚ la generația anterioară, permițând astfel șoferului să prevadă cât mai devreme situațiile în care alte vehicule îi taie calea, chiar și în condiții meteo dificile ori cu vizibilitate scăzute, cum ar fi pe timp de ceață sau soare puternic.

Frânare de urgență

AEBS funcționează împreună cu sistemele de frânare și stabilitate a vehiculului. La un pericol iminent de coliziune, sistemul emite avertizări sonore și vizuale și transmite un impuls tactil de frânare, iar dacă șoferul nu reacționează, camionul inițiază automat frânarea de urgență pentru a evita sau diminua impactul coliziunii. 

Până la 80 kilometri pe oră

Sistemul AEBS-3 poate asigura frânarea de urgență în mod autonom de la o viteză de până la 80 km/h în vederea evitării unui impact cu vehicule staționare și în mișcare. Drept rezultat, sistemul reduce automat și cât mai mult posibil din viteza impactului cu obiecte în mișcare sau care staționează în fața vehiculului, în condițiile în care șoferul nu reacționează la o situație periculoasă.

Sistemul AEBS-3 este o dotare standard pe toate camioanele DAF LF, CF și XF. Prin introducerea tehnologiei avansate AEBS-3, DAF Trucks demonstrează din nou că oferă Excelență Pură, chiar și când vine vorba de siguranță.

Please follow and like us: