Contact
TH Trucks SRL
Sediu central:

Cursuri

Universitatea TH oferă pentru clienții săi următoarele cursuri:
  1. Curs Conducere Economică
  2. Curs Vehicle Handover

DETALII CURS CONDUCERE ECONOMICĂ
Cursul de conducere economică este structurat în 3 părți:

TRASEU PRACTIC
(înainte de cursul teoretic) Prima fază a cursului constă în efectuarea unui traseu de aprox. 60 de km, care are rolul de a evalua stilul de conducere al șoferului. În această primă fază se monitorizează: – timpul în care se parcurge traseul; – consumul de combustibil / traseu; – stilul de conducere al șoferului (depistarea greșelilor conducătorului auto în exploatarea camionului).

CURS TEORETIC
După finalizarea traseului, instructorul certificat de către DAF Trucks va susține partea teoretică a cursului de conducere economică care tratează următoarele subiecte: – responsabilizarea șoferilor în ceea ce privește reducerea costurilor într-o companie; – elemente de dinamică ale camionului; – explicarea particularităților tehnice ale motoarelor MX care se pot utiliza pentru a reduce consumul de combustibil; – utilizarea eficientă a sistemelor de frânare auxiliare; – parametrii care influențează consumul de combustibil; – reducerea emisiilor de CO2; – tehnici de conducere economică a camionului DAF; – explicarea sistemului de tratare a gazelor; – instruire de bază legată de întreținerea într-o stare optimă a camionului.

TRASEU PRACTIC (după cursul teoretic)
După finalizarea cursului de conducere economică teoretic urmează partea a doua a cursului, în care, același sofer, trebuie să pună în aplicare, sub îndrumarea instructorului DAF, informațiile dobândite la cursul teoretic.
Se monitorizează: – timpul în care se parcurge traseul; – consumul de combustibil / traseu;

Dupa finalizarea cursului se face o comparație între cele două trasee practice și se trag concluzii.

Durata cursului 4-6 ore.

DETALII CURS VEHICLE HANDOVER
Cursul Vehicle Handover are ca scop accomodarea cât mai rapidă a conducătorilor auto cu tehnologiile prezente pe camioanele DAF.

Acest curs explică în detaliu sistemele disponiblile, planul de mentenanță al vehiculului și trece în revistă sarcinile zilnice/săptămânale și lunare ale șoferilor, care au scop menținerea camionului într-o stare optimă de funcționare și care reduc intrările nedorite în service.

Pe lângă detaliile personalizate legate de fiecare specificație de vehicul, cursul VHO explică responsabililor de flote și conducătorilor auto, sistemul ITS (International Truck Service) și facilitățile care se pot obține prin utilizarea acestui sistem.

Durata cursului: 2-3 ore.