Recunoaștere internațională pentru „design remarcabil și inovație”

Modele DAF CF și XF au câștigat premiul internațional „Good Design”, drept recunoaștere mondială pentru designul remarcabil și inovația lor. Distincția este acordată la categoria „Design de produse în domeniul auto și al transporturilor” (Product Design Automotive and Transport) de către un juriu format din nu mai puțin de 55 de membri din organizația australiană „Good Design Award”. DAF Trucks a lansat pe piața australiană noua serie CF și XF chiar în luna martie a acestui an.

Premiile Good Design sunt organizate anual în cadrul unuia dintre cele mai vechi și prestigioase evenimente internaționale de premiere pentru design și inovație, prima ediție având loc în 1958. De la lansarea pe piață a generației actuale de modele LF, CF și XF, DAF a adunat premii peste premii în lumea întreagă, inclusiv renumitele International Truck of the YearFleet Truck of the Year, Green Truck of the Year și Construction Truck of the Year.

„Un impact pozitiv asupra firmei și mediului înconjurător”

Juriul premiilor Good Design a lăudat camioanele DAF CF și XF: „Aceste camioane stabilesc un nou standard în industrie sub aspect de stil, funcționalitate, siguranță, sustenabilitate și performanță. Gândirea inovativă a dus la producerea unui camion care generează un impact pozitiv atât asupra utilizatorului final, cât și asupra firmei și mediului înconjurător. Designul este o combinație iscusită de stil și elemente de aerodinamică, care, împreună cu îmbunătățirile aduse trenului de putere, oferă un vehicul mai verde pentru mediu, dar cu o performanță superioară.”

„Sofisticare și rafinament”

În verdictul său, juriul a asemănat designul interior al camionului cu cel al unui automobil. „Acest lucru adaugă la sofisticarea și rafinamentul camionului. Sunt etalate astfel formatul ergonomic bine gândit, oportunitățile de personalizare, materialele durabile utilizate, precum și calitățile superioare de reducere a zgomotelor, vibrațiilor și disconfortului (NVH). Aceste caracteristici asigură pe deplin confortul șoferului.”

Dedicație

Richard Zink, Directorul de Marketing & Vânzări al DAF Trucks și membru al Consiliului de administrație: „Premiul Good Design este mai mult decât un simbol de excelență în design –  reprezintă dedicația demonstrată de DAF Trucks pe de-o parte pentru a mări profitabilitatea afacerilor clienților noștri, iar de cealaltă parte pentru a ușura și a asigura confortul zilnic al șoferilor camioanelor DAF.”

Număr record de 835 de înscriși

Premiile Good Design 2020 au atras un număr record de înscrieri, fiind evaluate 835 de dosare în cadrul acestei ediții internaționale. Mai multe informații despre Good Design sunt disponibile pe website-ul organizației www.good-design.org.

Please follow and like us: