Vdl futura fhd2 „autobuzul sustenabil al anului 2020”

VDL Bus & Coach a câștigat prestigiosul premiu „Autobuzul sustenabil al anului 2020” pentru modelul Futura FHD2.

Timp de un întreg an, autobuzul Futura FHD2 de la VDL Bus & Coach poate purta cu mândrie prestigiosul titlu „Autobuzul sustenabil al anului”. Premiul care însoțește acest titlu, la categoria autocare, a fost decernat în seara zilei de joi, 17 octombrie, în cadrul galei Busworld la Bruxelles. Ceilalți doi pretendenți la titlu au fost autocarele Mercedes Tourismo Safety și Scania Interlink MD LNG.

În declarația sa, juriul categoriei pentru premiul Autobuzul sustenabil al anului 2020 a anunțat că premiul a fost acordat către VDL Futura FHD2, datorită reducerii de 100 kg a greutății totale,  a sistemului de reglare frontală a nivelului (funcție kneeling), care se activează atunci când viteza depășește 95 km/h și a controlului predictiv al grupului motopropulsor.

„Nu în ultimul rând, autocarul fabricat de VDL Bus & Coach reprezintă cea mai bună aplicație de până acum a noii linii motoare constând din motorul DAF MX-11 (într-o versiune reînnoită) și transmisiile ZF Traxon. Grație acestui pachet complet, versiunea Futura FHD2 de 13 metri, cu două axe, a stabilit diverse recorduri la consumul de combustibil, conform testelor efectuate de mai multe reviste europene.”

Investițiile în sustenabilitate

Marcel Jacobs, directorul comercial al firmei, consideră premiul ca o recunoaștere importantă a viziunii pe care VDL Bus & Coach o are asupra sustenabilității. „În această epocă a creșterii gradului de conștientizare cu privire la problemele de mediu, este esențial ca industria autobuzelor și autocarelor să sublinieze în continuare faptul că autocarele reprezintă una dintre cele mai ecologice forme de transport. Este o parte intrinsecă din ADN-ul VDL Bus & Coach să continuăm investițiile pentru a face ca toate vehiculele noastre să devină cât mai eficiente posibil din punct de vedere energetic. Suntem pe bună dreptate mândri de premiul „Autobuzul sustenabil al anului” și considerăm că este o recunoaștere reală a progreselor pe care le-am obținut cu gama Futura.”

Futura se adaptează în mod constant la cele mai noi schimbări, nu doar din punctul de vedere al sustenabilității, ci și al designului optimizat și al construcției ușoare, toate având un efect pozitiv asupra reducerii consumului. În cadrul Busworld, cel mai mare târg european de autobuze și autocare, care se desfășoară în acest an între 18 și 23 octombrie la Bruxelles, VDL Bus & Coach va prezenta introducerea camerelor video pentru înlocuirea oglinzilor laterale. Acesta este încă un exemplu de inovație care contribuie la reducerea susținută a consumului de combustibil și care se raportează astfel la tema centrală a Futura: „Rentabilitatea are un nou nume”.

Premiul Autobuzul sustenabil

Premiul Autobuzul sustenabil este primul și singurul premiu european care se concentrează în mod specific asupra sustenabilității la autobuze și autocare. Unul dintre obiectivele premiului este ca sustenabilitatea să devină un centru pozitiv de atenție pentru publicul larg. Juriul a evaluat diverse aspecte, inclusiv siguranța, confortul, zgomotul, gradul de reciclare a componentelor și implicarea generală a producătorului în problemele de mediu.

Obiectivul general al premiului Autobuzul anului este să împingă limitele a ceea ce s-a obținut până în prezent în industria autobuzelor și  autocarelor referitor la consum, emisii și raport calitate/preț. Premiul a fost lansat în 2016. Juriul internațional de specialitate include reprezentanți din șapte țări europene: Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, România și Spania.

VDL Bus & Coach

Activitățile de bază ale VDL Bus & Coach constau în dezvoltarea, fabricarea, vânzarea și post-vânzarea unei game largi de autobuze, autocare și module de șasiu, conversia sau extinderea autobuzelor mini & medii, respectiv achiziționarea și vânzarea de autobuze rulate. VDL Bus & Coach este un grup format din mai multe companii de autobuze care funcționează în colaborare pe piața globală. Producția se realizează în Europa de Vest. VDL Bus & Coach pune un accent înalt pe calitate, siguranță, sustenabilitate, mediu, consum redus de combustibil, confort și costuri mici de întreținere. În tranziția către transportul cu emisii zero, VDL Bus & Coach oferă soluții la cheie și nu este doar furnizor de autobuze, ci și furnizor de sisteme.

Vânzarea produselor VDL Bus & Coach se realizează printr-o rețea mondială formată din birouri de vânzări, deținute de corporație, importatori și agenți de vânzări în peste 30 de țări. Pentru partea de post-vânzare și întreținere, clientul poate conta pe asistența rapidă, fără probleme, din partea angajaților VDL Bus & Coach în oricare dintre numeroasele unități de service. Rețeaua extinsă de distribuție asigură că piesele de schimb și accesoriile sunt livrate cât mai repede la destinația solicitată. VDL Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători de autobuze și autocare din Europa.

VDL Groep

VDL Bus & Coach face parte din Grupul VDL. Această companie industrială internațională se concentrează pe dezvoltarea, producția și vânzarea de produse semifabricate, autobuze și autocare și alte produse finite, precum și pe asamblarea autoturismelor. Sediul central se află în Eindhoven, Olanda. De la fondarea în 1953, această întreprindere de familie a crescut până la 104 de entități, care funcționează în 20 de țări, cu aproape 17.000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de 5.973 miliarde de euro în 2018. Forța Grupului VDL constă în cooperarea între companii.

Valkenswaard, 18 octombrie 2019

Please follow and like us: