ISUZU - Transmisie

Transmisie manuală

Transmisie manuală comună, în funcţie de versiune – 5 şi 6 trepte. Raportul de transmisie din treapta întâi este redus pentru a facilita pornirea în condiţii dificile.

Transmisia Nees II

Reprezintă o tehnologie avansată, dovedită în timp; este ideală pentru utilizarea în traficul greu, esenţială pentru vehiculele ale căror operațiuni implică opriri frecvente şi pornire. Pe lângă conducerea în modul automat, transmisia permite selecția modului secvențial de conducere, prin deplasarea manetei spre dreapta și folosirea vitezei corespunzătoare.

Cutia de viteze robotizată Isuzu combină consumul redus al transmisiei manuale cu un număr de avantaje ale cutiei de viteze automate: confortul de conducere, utilizare uşoară, reducerea uzurii componentelor. În faza de accelerare a vehiculului transmisia NEES utilizează un cuplaj hidraulic. Datorită acestei tehnologii se elimină uzura pieselor mecanice, rezultând o reducere semnificativă a costurilor de funcţionare a vehiculului şi acesta este motivul pentru are este așa de populară pentru tot mai mulţi clienţi.

Cutie de viteze NEES pentru vehiculele cu motoare de 3.0 litri sunt proiectate conform unui nou proiect: vehiculele EURO VI au un cuplu mai mare de pornire cu 50%. Toate aceste transmisii includ un buton ECO, care modulează comportamentul cutiei de viteze pentru a suporta economia de carburant. Butonul 1ST (1. Start) – în caz de compresie, se cuplează treapta întâi la pornirea vehiculului, permiţând pornirea uşoară chiar pe pantă abruptă. Dacă apare un defect, sistemul trece în modul de urgenţă, care permite rularea vehiculului în continuare.